Minulla on nyt iso projekti, jossa olen päättänyt onnistua. Tiputettavanani on noin kaksikymmentä kiloa ja hyvin on alkanut, noin kuukaudessa puolessatoista on lähtenyt jo painoa vähän, mutta nyt olisi tarkoitus nopeuttaa painonpudotusta. Tälle viikolle pudotustavoite on vielä loppuviikolle 600 grammaa, joten uskon onnistuvani siinä.

Painonpudotuksen avuksi olen hankkinut sykemittarin, joka on todella hyvä laite ja jota suosittelen aktiivisesti treenaaville. Treeneissä on lähtenyt parin tunnin osalta aina noin 2000 kcal, mikä on todella suuri määrä energiaa. Laihtuessa toki tämä energiankulutus vähenee, mutta on todella motivoivaa huomata, että melkeinpä pelkästään treenaamalla ahkerasti saa kilon pois viikossa ja ruokavaliota muuttamalla lähtee toinen kilo. Tätä vauhtia periaatteessa saisin kesäloman aikana tiputettua ne 20 kiloa, mutta tavoittelen puolta määrää eli kymmentä kiloa. Sekin on jo hurja määrä, mutta sen pudotettuaan kokee olevansa todellakin niskan päällä laihdutuksessa.

Laihduttaminen on lopulta onneksi yhtä helppoa kuin lihominenkin. Kyse on ruokavaliomuutoksesta ja elämäntapamuutoksesta - pitää oppia syömään ja kuluttamaan yhtä paljon kuin tavoitepainossa. Itse tavoitepainossani saa syödä 2000 kcal päivässä, joten tavoittelen tuota määrää, sillä kun opin syömään 2000 kcal noin päivässä, niin painokin lähte putoamaan. Ja koska liikun paljon, saan syödä enemmän kuin 2000 kcal, mutta pyrin oppimaan ensiksi syömään noin 2000 kcal. Kiloklubi on hyvä mittari painonpudotuksen avuksi,

Näillä ajatuksilla lähtee tämä päivä käyntiin. Tsemppiä tarvitaan ja tsemppiä kaikille painonpudotuksessa oleville!